INFORMATIU – 29 abril 2015

INFORMATIU – 29 abril 2015

Informatiu del dimecres 29 d’abril de 2015

L’Ajuntament de Cocentaina ha finalitzat la comptabilitat econòmica de l’exercici 2014 amb un romanent positiu, és a dir, un superàvit per a despeses generals d’1.405.119,05 euros.
La segona edició del Simposi Encontre de Noves Tendències en Música i Educació tindrà lloc a Cocentaina del 13 al 18 de juliol, i acollirà cursos, conferències i concerts d’alt nivell.
Els Socialistes Contestans presenten oficialment a la ciutadania el seu programa electoral per als pròxims 4 anys. Aquest dijous 30 d’abril, a les 20.30 hores al Centre Cultural el Teular.
Aquesta setmana s’inicia un curs d’estimulació cognitiva per a prevenir l’envelliment cerebral.
Demà es presenta el llibre de Jordi Tormo, “Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula”.

Foment inverteix un milió en promoció econòmica, agricultura i organització de fires dels municipis.

La Diputació d’Alacant destina 150.000 euros a la reparació de 53 camins de 36 municipis.
ROMANENT 2014

L’Ajuntament de Cocentaina ha finalitzat la comptabilitat econòmica de l’exercici 2014.

Segons el regidor d’Hisenda, Marcos Castelló, estan satisfets pels resultats obtinguts, perquè han estat molt positius. Cal destacar les següents magnituds:

– El resultat pressupostari de 2014, que compara els ingressos de l’any amb les despeses realitzades, els ingressos reals en aquesta anualitat han estat per damunt de les previsions, que sempre preferim fer-les de manera prudent, i per contra, hem continuat ajustant-se a l’hora d’executar la despesa, intentant no obstant això, fer-ho de forma eficient, per arribar a totes o a la majoria de les actuacions que la gent ens demana i sense perdre la qualitat dels serveis.

– Açò es trasllada en un Romanent de Tresoreria positiu, l’altra gran magnitud, que ens mostra la situació de liquiditat de l’Ajuntament a 31 de desembre. Tenim:

un romanent positiu que hem de destinar a despeses concretes, de 575.199,79 euros, quasi el 100% correspon a patrimoni municipal del sòl

i un romanent positiu, és a dir un superàvit per a despeses generals d’1.405.119,05 euros.

D’altra banda, complim l’objectiu d’estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i el nivell d’endeutament.

Gràcies al compliment de tota aquesta normativa estricta imposada pel Govern central, Cocentaina podrà destinar aquests recursos extres del romanent de tresoreria per a despeses generals, per a realitzar inversions al municipi.

Marcos Castelló volia deixar clar que la normativa no deixa gastar els diners en el que es vulguen, sinó en obres molt concretes i que s‘han d’ajustar a unes normes molt estrictes o als bancs i no en ajudes socials, en plans d’ocupació, etc., és per això que la decisió des del primer dia que els diners del poble tornen al poble millorant totes i cadascunes d’infraestructures o serveis que gasten, i com que totes aquestes obres o projectes siguen realitzades per empreses de poble.

En principi, es podrien destinar al voltant de 500.000 euros a millorar el dia a dia dels nostres veïns i veïnes i fer inversions financerament sostenibles, així aquests diners no tan sols aniran destinats necessàriament a amortitzar anticipadament els deutes bancaris.

Quant als altres 900.000 euros del romanent que actualment té l’Ajuntament de Cocentaina, aquest podria anar a amortitzar préstecs de les entitats bancàries i així baixar més encara l’endeutament.

Pel que fa a les propostes d’inversions que l’equip de Govern progressista vol executar i que ja està estudiant, fins i tot ja han començat a demanar que es realitzen els diferents projectes que aniran encaminats a continuar millorant els camins que ens queden, ampliar la partida per a eliminació de barreres arquitectòniques seguint així en la col·laboració estreta que té la regidoria d’Obres i Serveis amb les diferents entitats de discapacitats, l’aportació de si fos necessària per a portar a terme la passarel·la que unirà la via verda, actualment tallada per l’encreuament de l’autovia, i que el Partit Socialista ja està fent els moviments necessaris a Madrid perquè escolten i prioritzem aquesta necessitat.

També s’està estudiant la realització de tres nous badens que creuen el riu, com són els dos de la Xaquera i el Terratge, també estaríem disposats a incloure la possibilitat de fer la coberta de la pista exterior d‘hoquei si aquesta no la concediren en una línia de subvencions que ja estan treballant. Aquestes són algunes de les prioritats i que ja s’han posat en marxa els estudis i projectes pertinents. Per descomptat, es tornarà a valorar i posar damunt la taula la reconversió del camp de futbol la via amb gespa artificial entre altres, totes aquestes inversions compleixen cada una de les bases que regulen la nova llei d’estabilitat i sostenibilitat pressupostària.

SENT-ME

L’alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, la regidora de Cultura, Marcela Richart, i el director artístic del SENT-ME, Ignacio García-Vidal, van presentar el passat 28 d’abril a l’Ajuntament de Cocentaina els continguts del SENT-ME COCENTAINA 2015.

El SENT-ME és un Simposi Encontre de Noves Tendències en Música i Educació, és a dir, un espai de trobada entre professionals de la música d’altíssima qualificació i estudiants inquiets per obtenir una formació no sols musical, sinó també humana.

El SENT-ME es basa en tres blocs de continguts: cursos d’especialització musical, conferències-trobades i concerts. Durant una setmana, la vila comtal de Cocentaina es converteix en l’epicentre de la música i l’educació per a estudiants de tots els nivells i per a tot el públic.

L’Ajuntament de Cocentaina és l’organitzador del SENT-ME, que compta amb la direcció artística del director d’orquestra i musicòleg contestà Ignacio García-Vidal.

El SENT-ME COCENTAINA 2015 va dirigit a tots els estudiants de flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, violí, viola, violoncel, contrabaix i direcció d’orquestra del món. A més, enguany, es presenta com a novetat el SENT-MET, un taller musical per a xiquets de 4 a 9 anys, impartit per una de les grans especialistes nacionals en aquest àmbit: Elena Huidobro.

Grans professionals de la música estaran presents amb les seues classes i concerts en el SENT-ME COCENTAINA 2015, com el violinista Ara Mailikian, l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, l’International Trombone Ensemble, o solistes i catedràtics del Teatro Real de Madrid, la West Eastern Divan Orchestra, de Daniel Barenboim, Deutsche Kammerphilharmonie de Bremen, Orquestra del Palau de Les Arts de València, Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Conservatori Superior de Castella i Lleó, Real Conservatori Superior de Madrid, MUSIKENE, etc.

Cal dir que en aquesta segona edició s’amplia el nombre d’instruments com són la Trompa i el Fagot a més de la divulgació de la música per a xiquets i xiquetes de 4 a 9 anys i d’aquesta manera es tindran la totalitat dels instruments d’una orquestra simfònica.

La matrícula per a tots els alumnes queda oberta des de l’1 de maig, i existeix un límit màxim de places per especialitat. La gent de Cocentaina tindrà una reducció del 10%. Ignacio ens recorda que tota la informació es pot veure en: www.turismococentaina.com. Una oportunitat que no es pot deixar de banda.

PSOE

Els Socialistes Contestans han convidat a tots els veïns i veïnes de Cocentaina a la presentació, aquest dijous 30 d’abril, del seu programa electoral, amb el qual concorren a les eleccions del pròxim mes de maig. A més, l’acte aprofitarà per donar a conèixer en profunditat els perfils de totes les persones que formen part de la llista encapçalada per Mireia Estepa Olcina. Un equip de persones que combina la joventut i l’experiència però amb una cosa comuna: seguir treballant pel benestar de tots els contestans i contestanes i per un poble que atorgue totes les facilitats als seus.

L’acte, obert a tot el qui hi vulga assistir, començarà a partir de les 20.30 hores de la nit al Centre Cultural El Teular. Comptarà amb la presència i les intervencions de l’actual alcalde de Cocentaina Rafa Briet, Julián López Milla, i per descomptat també intervindrà la candidata a revalidar l’alcaldia de Cocentaina després de les eleccions de maig, Mireia Estepa Olcina.

Precisament Mireia apuntava el següent: “Volem convidar oficialment a tot el poble de Cocentaina a conèixer als nostres candidats i formar part també, d’aquesta il·lusió compartida que ens uneix a tots per fer un poble millor cada dia. Serà una bona ocasió per apropar-se al projecte que volem per a Cocentaina per als pròxims anys, per seguir creixent junts i millorant el benestar dels nostres”.

ACTE PP

Avui dimecres a les 7 de la vesprada i al centre Social Real Blanc el PP de Cocentaina presentarà la candidatura que concorrerà a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. Un acte on està convidada tota la població.

Des del Partit Popular d’Alacant, ha estat confirmada la presència a Cocentaina del seu president provincial, cap de llista per Alacant a la Generalitat i número tres a l’Ajuntament de la capital alacantina, José Ciscar.

EXPOSICIÓ A L’IES PARE ARQUES

L’IES Pare Arques de Cocentaina, acull l’exposició Fotografiar la natura “ORQUÍDIES”, un recorregut fotogràfic per les nostres comarques on es pot apreciar la nostra biodiversitat.

Les fotografies de Josep Durà Peiró recorren l’àmbit del Comtat, mostrant, des de la seua particular perspectiva, la bellesa propera que amaguen aquestes singulars plantes del nostre entorn. La riquesa d’espècies que aquí conviuen, fan d’aquesta exposició un descobriment a la vista

L’exposició està oberta a tota la població i podrem gaudir d’ella fins al 30 de maig de 2015 on com hem dit s’exhibeix un interessant registre de la riquesa floral que es troba a la nostra comarca, testimoni gràfic de la natura que ha estat captat pel fotògraf Josep Durà.

Es pot visitar de dilluns a divendres per la vesprada de 15:30 a 20:00 hores.

A més, cal destacar que s’inicia aquesta setmana un cicle de conferències al voltant del tema per aquest dimecres a les 19 h a la sala d’usos múltiples de l’institut es parlarà de “Les orquídies de l’Alcoià – comtat” la xerrada anirà a càrrec de Lluis Serra Latiga.

CURS D’ESTIMULACIÓ

Estimulació Cognitiva per a previndre l’Envelliment Cerebral

“Dóna-li marxa al teu Cervell!”

Aquest és un curs gratuït dirigit a socis de l‘Associació de Jubilats i pensionistes de Cocentaina i habitants de Cocentaina majors de 60 anys, per assistir al curs apuntar-se al Centre Social o al telèfon 659952084 (Gemma).

Curs impartit per Gemma Camallonga Martínez, llicenciada en Psicologia.

Cada dijous de 18:00 a 20:00 a partir del 30 d’abril fins al 25 de juny.

Estimulació Cognitiva: conjunt de tècniques dirigides a millorar el funcionament cognitiu de les persones, sobretot per a desenvolupar les capacitats mentals com la memòria, l’atenció, l’orientació, el llenguatge…

Activitats que realitzarem: activitats dinàmiques de participació dels assistents, visionat de vídeos i documentals, conèixer jocs nous i reptes mentals…

L‘objectiu primordial és previndre l‘envelliment cerebral, passar-ho bé i aprendre coses noves.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

El mes d’abril va acabant, un mes ple de llibres i activitats de foment lector que hem tingut a la Biblioteca de Cocentaina. Res millor per acomiadar-se que fer-ho donant-li la paraula a Ovidi Montllor.

Aquest pròxim dijous, 30 d’abril de 2015, a les 19:30 hores, tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal de Cocentaina, la presentació del llibre de Jordi Tormo, “Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula”.

A Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, Jordi Tormo s’ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals de l’Ovidi per rescatar poemes i imatges. També, els lligams amb els poetes esmentats i les vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és aquest petit tresor ple de versos i fotografies que ens descobreixen el seu vessant més emotiu: el de treballador apassionat de la paraula.

Ovidi Montllor fou un creador en majúscules. Una veu crítica i autocrítica silenciada als anys vuitanta però que avui és admirada i reivindicada com mai, també per les generacions que no el conegueren en vida. Des de la infantesa en blanc i negre de l’Alcoi de la postguerra fins a la convulsa i vibrant Barcelona de la joventut i la maduresa, aquesta obra s’endinsa per les diferents facetes d’aquest treballador de la cultura: teatre, cinema i cançó. Però també poesia. Perquè l’Ovidi no només va escriure lletres de cançons que formen part de la nostra memòria col·lectiva: també ens va deixar al voltant de quatre-cents poemes, una part dels quals són publicats en aquest llibre per primera vegada. Així mateix, des de la seua convicció que la poesia és una arma de transformació social, va dur a terme una ingent tasca de difusió popular d’autors com Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, Joan Fuster, Blai Bonet o el seu amic Vicent Andrés Estellés.

MARGARIDA

Arriba maig i les cireres, una fruita molt estimada pel nostre poble que enguany està fent-se pregar.

Com sempre, el nostre mercat serà entre les 10 i les 14, on podràs comprar productes de temporada, ecològics, artesanals i de la persona productora a la consumidora. Tindrem pa, embotit, formatge, verdura de temporada, vi, cervesa artesanal, artesania única i menjar de tot tipus.

A banda, tenim la següent programació preparada:

– A partir de les 11.00, taller infantil de reciclatge “posa-li cara a la teua cirera”.

– A les 12.00 presentació del llibre “Al- Azraq. El visir que somiava la muntanya”.

A pocs km del nostre poble trobareu Vall d’Alcalà- Alcalà de la Jovada, vall sempre relacionada amb Muhàmmad Abu-Abd-Al·lah ibn Hudhayl as-Saghir (1230, la Vall d’Alcalà a la Marina Alta – 1276 Alcoi, a l’Alcoià), més conegut com Al-Àzraq (el blau).

Aquest visir va ser autor de les tres revoltes mudèjars del sud del Regne de València. Arribant a convertir-se en el senyor mudèjar més famós del segle XIII i molts autors han trobat, en la rememoració de les revoltes d’Al-Àzraq, l’origen de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

JORNADA MANCOMUNITAT

El pròxim dia 5 de Maig en horari de 09:30 a 14:00 hores, es durà a terme la LXVI Jornada DIFUTEC: JORNADA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA AMB LA MANCO: EMPRENENT EN EL SECTOR AGRARI, organitzada per la Mancomunitat, pel Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de Valencia i per l’Institut Ideas de la U.P.V., i que tindrà lloc en el Centre Social Real Blanc de Cocentaina, ubicat en la Avinguda Real Blanc, 1, d’aquesta localitat.

L’èxode rural que va viure la nostra societat a partir de la segona meitat del segle XX forma part de la nostra història recent, però actualment la crisi econòmica està provocant un moviment contrari en què la gent torna al camp buscant una eixida professional. És un fet que l‘Alcoià i el Comtat compta amb una gran quantitat de recursos territorials únics i autòctons i la seua posada en valor podria generar riquesa i ocupació. En aquesta jornada es pretén transmetre a tots els assistents que el nostre territori no és mort i que hi ha oportunitats de negoci que es poden dur a terme.

Comptarem amb la presència d’una gran varietat de ponents del món acadèmic, professional, d’associacions, cooperatives, etc., que ens exposaran els projectes que estan duent a terme i les possibles
estratègies de futur per a la posada en valor del nostre territori.
Inscripció gratuïta. Per a més informació: http://www.lamancomunitat.org

Jornada per a emprendre el sector agrari de l’Alcoià i el Comtat

El dimarts 5 de maig tindrà lloc en el Centre Social de Cocentaina la Jornada de Promoció Econòmica amb la Manco: Emprenent en el sector agrari. La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat amb la col·laboració del Campus d’Alcoi de la UPV ha organitzat aquesta iniciativa amb l’objectiu de potenciar el sector agrari i de fer veure als assistents que la nostra comarca compta amb recursos territorials que poden generar llocs de treball.

La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se a través de la web: www.cfp.upv.es. La jornada està dirigida a emprenedors; aturats; cooperatives agrícoles; empresaris…o a tota aquella persona interessada en el tema.

Nombroses autoritats participaran en la jornada, la que compta amb un programa molt complet. A les 9.30 h Juan Ignacio Torregrosa, recentment triat director del Campus d’Alcoi de la UPV; Rafael Climent, president de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat; José Millet, vicerector d’Emprendiment i Ocupació de la UPV; Gabriel García, subdirector de Relacions amb Empreses, Ocupació i Emprendimint de la E.T.S. Enginyeria Agronòmica i del Mitjà Natural i Rafael Briet, alcalde de Cocentaina presentaran la jornada i donaran la benvinguda als assistents i conferenciants.

De 9.45 a 10.15 h Dionisio Ortiz, professor d’Enginyeria Agronòmica, donarà la ponència “El desenvolupament rural com un marc d’oportunitats per als enginyers agroalimentaris i forestals”. De 10.15 a 10.35 h tindrà lloc l’exposició de dos projectes de dinamització rural. D’una banda Marcos Simón i per una altra Joan Carles Caldentey. De 10.35 a 11.05 h Empar Fayos, presidenta de l’Associació d’Empresaris Rurals parlarà sobre les ajudes i subvencions a l’emprendiment rural. Seguidament hi haurà una pausa de 15 minuts.

D’11.20 a 12.40 h hi haurà una taula redona sobre alguns casos d’emprendiment des del sector agrari que han tingut èxit moderada pel subdirector de I+D+I del Campus d’Alcoi, Miguel Ángel Satorre. En el col·loqui intervindran: Jordi Mira (La finca ecològica); Antonio Alós (Cerveces Spigha); José Eugenio Sirerol (Masset La Solana); Joan Cascant (Celler de la Muntanya); Marc Grau (Frutas de la Sarga) i Iñaki Asensio (Pycicle).

Després d’aquest col·loqui, i fins a les 13.10 h José Vicente Oliver, professor E.T.S Enginyeria Agronòmica i del Mitjà Natural de la Universitat Politècnica de València, donarà la ponència “Cap a un model de desenvolupament sostenible del sector forestal a la Comunitat Valenciana com a generador d’ocupació en zones rurals”.

De 13.10 a 13.40 h tindrà lloc la ponència “Potencialitat del sector vitivinícola en zones rurals”impartida pel professor del Màster Enologia de la UPV, José Luis Aleixandre. I per a finalitzar, fins a les 14 h Vicent Molina, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Muro parlarà sobre elsavantatges i inconvenients de la creació d’un Consell Agrari en la comarca.

Mancomunitat i Politècnica organitzen una jornada per impulsar el sector agrari

L’esdeveniment, adreçat a l’Alcoià i el Comtat, se celebrarà a Cocentaina i comptarà amb experts i empresaris

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València han organitzat una jornada té com a objectiu impulsar el sector agrari a la zona. L’esdeveniment se celebrarà el pròxim 5 de maig a Cocentaina i comptarà amb la participació d’experts i empresaris.

El president de la Mancomunitat, Rafael Climent, i el director del Campus, Juan Ignacio Torregrosa, han estat els encarregats de presentar la iniciativa, al costat del gerent del Celler la Muntanya i el projecte Microvinya, Juan Cascant.

L’èxode rural que es va iniciar a partir de la segona meitat del segle XX forma part de la història recent, però actualment la crisi econòmica està provocant un moviment contrari que la gent torna al camp buscant una sortida professional. En aquest sentit, i segons van destacar els organitzadors, l’Alcoià i El Comtat compta amb una gran quantitat de recursos territorials únics i autòctons, i la posada en valor podria generar riquesa i ocupació.

La jornada pretén transmetre a tots els assistents que aquest territori no està mort i que hi ha oportunitats de negoci que poden prosperar.

Hi participaran professors universitaris com José Millet, Dionisio Ortiz, José Vicente Oliver i José Luis Aleixandre, a part de responsables de diferents empreses relacionades amb el món agrari. Els interessats s’han d’inscriure de forma gratuïta al Campus d’Alcoi.

FOMENT

La Diputació d’Alacant destinarà un total de 962.663 euros a la promoció econòmica i la dinamització comercial i agrícola dels municipis de la província a través de tres convocatòries de subvencions de les quals es beneficiaran la pràctica totalitat dels ajuntaments alacantins. Vivers d’empreses, mercats municipals, organització de fires i esdeveniments comercials o agricultura i sosteniment del medi rural, són les activitats que compten amb un d’aquests ajuts provincials, que arriben a 5.000 euros en alguns casos.

El diputat de Foment i Desenvolupament Local, Alejandro Morant, ha destacat que aquestes subvencions persegueixen, per una banda, contribuir al desenvolupament comercial i econòmic dels nostres municipis, aconseguint amb això el manteniment i foment de l’ocupació i, de l’altra, donar suport als comerços i pimes que treuen els seus productes al carrer per augmentar l’afluència de visitants i dinamitzar les poblacions i comarques.

L’Àrea de Foment i Desenvolupament Local de la institució provincial destinarà un total de 605.0868 euros a 129 municipis i entitats locals, amb població inferior a 60.000 habitants, per a l’organització de fires i esdeveniments comercials durant l’any 2015. Aquestes ajudes, d’un màxim de 5.000 euros, van dirigides a subvencionar despeses com el lloguer de stands o carpes, equips d’il·luminació o so, publicitat i promoció, o la realització de degustacions a les fires relacionades amb la indústria, agricultura, pesca, ramaderia i alimentació.

A més, també es sufragaran les actuacions de despesa corrent de les campanyes i esdeveniments comercials nadalencs, realitzats durant 2014, i que no van ser subvencionats en aquesta anualitat.

D’altra banda, la Diputació d’Alacant invertirà 255.016 euros en 101 ajuntaments, o organismes autònoms que en depenen, per a la realització d’actuacions en matèria de promoció econòmica.

Aquestes subvencions, l’import arriba a un màxim de 3.000 euros, estan destinades al foment de l’ocupació, la dinamització d’empreses, el manteniment dels centres i agències de desenvolupament local i, com a novetat d’enguany, la conservació i manteniment dels espais comuns dels mercats municipals.

Finalment, Foment destinarà un total de 101.779 euros a 74 municipis de menys de 5.000 habitants per a la realització d’actuacions de despesa corrent relacionades amb l’agricultura i el sosteniment del medi rural. Aquests ajudes, de quantia màxima de 1.500 euros, estan destinades a cobrir despeses de desbrossament i rompuda de terrenys i marges, reparació i conservació de sèquies, murets, conduccions, almàsseres o bàscules, creació d’horts urbans, compra d’eines o la despesa corrent per al tractament de control de plagues d’insectes com el morrut roig i, per primera vegada, altres insectes perforadors de pinedes com el Tomicus Piniperda.

CAMINS

La Comissió d’Infraestructures, Aigua i Medi Ambient de la Diputació d’Alacant ha aprovat la inversió d’un total de 149.769 euros per a la realització de diferents obres de reparació i conservació de 53 camins de titularitat no provincial en 36 municipis alacantins amb població inferior a 5.000 habitants.

Aquestes ajudes, no dineràries, oscil·len entre 300 i 3.000 euros i seran destinades a tasques de rehabilitació, desbrossament i reparació de camins, neteja de cunetes, manteniment de drenatges asfàltics i obra de vies, que emprendrà directament la institució provincial.

El diputat d’Infraestructures, Manuel Pérez Fenoll, ha assenyalat que aquestes inversions són una eina útil per atendre les peticions i prioritats dels ajuntaments respecte a la millora de les comunicacions i la vertebració de la nostra província.

Pel que fa a la nostra comarca del Comtat i a l’Alcoià, la inversió de l’àrea d’Infraestructures és de 41.241 euros que seran distribuïts entre els municipis d’Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benimarfull, Fageca, Famorca, Quatretondeta i Tollos, al Comtat, i Tibi en l’Alcoià.